zondag 20 september 2015

Minderhoud (Ned. Kustpad 1, Westkapelle - Breezand)

Na het ontbijt verlaten we ons logeeradres in Westkapelle bij de familie Minderhoud, een naam die hier veel voorkomt. Het huis ligt vlakbij de vuurtoren. Langs weilanden lopen we het dorp uit. Onderweg passeren we een boer die zijn 23-jaar oude paard per fiets een rondje laat lopen. In zijn wei staat een pony die zelfs nog ouder is: 30 jaar. De dieren beleven een mooie oude dag.

Bij Aagtekerkehoofd gaan we een trap op en vervolgen onze weg over de smalle duinenrij. Naarmate we Domburg naderen wordt het steeds drukker. Bij het Badhotel met het torentje lopen wij Domburg in. Het is het Wassenaar van Zeeland: smaakvol geklede mensen en mooie horecagelegenheden. Het doet Long Island-achtig aan. Ook hier veel Duitsers. We drinken koffie in het centrum. Niet te lang, want we moeten op tijd bij de bushalte bij de Veerse Dam zijn. Op zondag gaat de bus richting Rotterdam maar eens in de twee uur.

Langs de landgoederen Westhove, nu een jeugdherberg, en Berkenbosch lopen we door de bossen bij Oostkapelle. Een klinkerweg voert ons naar Oranjezon, waar we nog even pauzeren. Dan buigen we af naar het noorden om een stuk over het strand van Breezand te lopen. Het is warm weer. Als we het strand willen verlaten om naar Vrouwenpolder af te buigen blijkt dat we inmiddels zijn ingesloten door verschillende waterstromen. We nemen niet de tijd om onze schoenen uit te trekken maar rennen door de verschillende watertjes heen. Bij een van deze manoeuvres verliest M. zijn telefoon, naar later blijkt.  We zetten de pas erin, want we willen de bus van vier uur niet missen. In rap tempo arriveren wij aan de zuidkant van de Veerse Dam. Hier is de bushalte. Gelukkig zijn we ruim op tijd. Het zit erop, het Deltapad: 210 kilometer.